Inloggen met DigiD bij zorgverzekeraar kan alleen nog met sms-code

Als u voor uw zorgverzekering uw gegevens wilt zien of wijzigen, kunt u naar de zogeheten ‘Mijn-omgeving’ op de website van uw zorgverzekeraar. Maar let op. De manier van inloggen is sinds 1 april 2015 veranderd.

DigiD met sms-code nodig
Voorheen kon u bijvoorbeeld toegang krijgen tot de Mijn Univé Zorg-omgeving door in te loggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw DigiD. Sinds 1 april 2015 is dat niet meer voldoende. Zorgverzekeraars plaatsen namelijk ook privacy-gevoelige informatie in hun Mijn-omgevingen, zoals declaraties van uw medische behandelingen. Ze zijn verplicht de inlogprocedure goed te beveiligen, zodat alleen ú bij uw eigen gegevens kunt. Daarom moet u bij het inloggen nu ook een DigiD sms-code invullen.

Hoe krijgt u een DigiD sms-code?
Heeft u al DigiD met sms-code? Dan hoeft u niets te doen. Heeft u wel een DigiD maar niet in combinatie met een sms-code, onderneem dan de volgende stappen:

1. U hoeft géén nieuwe DigiD aan te vragen. U gaat naar Mijn DigiD, logt in en vraagt daar een sms-code aan.
2. U ontvangt per brief een activeringscode voor de sms-functie.
3. U gaat naar de Mijn-omgeving van uw zorgverzekeraar, Bij Univé is dat Mijn Univé Zorg, en vinkt daar de optie  ‘wachtwoord met sms-code’ aan.
4. U ontvangt nu een verificatie sms met een code als extra beveiliging bij het inloggen. Iedere keer als u inlogt, ontvangt u een nieuwe sms-code.

SMS-code aanvragen
Heeft u een zorgverzekering van Univé? Dan kunt u via Mijn Univé Zorg een overzicht van uw declaraties of facturen inzien. Of uw persoonlijke gegevens en verzekeringen wijzigen. Om in te loggen heeft u dus de DigiD sms-code nodig. Het aanvragen van de DigiD sms-code duurt gemiddeld een week.

 • R. Strikwerda

  Met sms kan ik niet uit de voeten en dus blijf ik van deze service verstoken.

  • webteamunive

   Beste,

   Als er onduidelijkheden zijn helpen wij graag. Voor vragen over jouw declaraties, facturen enz kun je ons ook bereiken via telefoonnummer: 072 52 77 595.

   Met vriendelijke groet,

   ^Jasper

   • R. Strikwerda

    Schrale troost!

 • webteamunive

  Beste,

  Dan kan je helaas niet op de Mijnomgeving komen. Voor vragen over jouw declaraties, facturen enz kun je ons bereiken via telefoonnummer: 072 52 77 595.

  Met vriendelijke groet,

  ^Jasper

  • R. Strikwerda

   Niettemin is het discriminatie.