Er kwam nogal wat kijken bij een klein ongeluk

Jochem is een vrolijke jongen van 15 jaar en woont bij zijn ouders. Hij begint eindelijk met zijn stage! Op zijn eerste werkdag fietst Jochem naar de andere kant van de stad in zijn nieuwe nette broek en overhemd. Speciaal gekocht voor zijn stage.

Ongeluk
Het is nog donker om half acht ‘s ochtends, hierdoor ziet een automobilist Jochem over het hoofd. Jochem gaat lelijk onderuit met zijn fiets. De automobilist schrikt ook erg. Het lukt hem wel om Jochem naar het ziekenhuis te brengen om foto’s te maken.

Jochem heeft gelukkig alleen zijn pink zwaar gekneusd. Dat had veel erger kunnen zijn. Ook is zijn nieuwe broek gescheurd en is zijn fiets kapot. Maar hij was ook veel te laat op zijn eerste stagedag.

Er moet veel geregeld worden
Jannie, de moeder van Jochem, belt ’s middags gelijk naar Univé Rechtshulp. Want ze heeft een rechtsbijstandverzekering met verkeersrechtshulp. Univé Rechtshulp neemt haar melding telefonisch aan. Jannie krijgt het advies de gemaakte kosten voor Jochem goed bij te houden. Daarbij moet ze denken aan de kosten voor de het maken van de foto’s, reiskosten, Jochem zijn kapotte broek en fiets. Jannie is blij met het advies en belooft ook zeker de kosten bij te houden.

Jannie heeft snel een andere fiets en een nieuwe broek gekocht voor haar zoon. Jochem heeft gelukkig gewoon stage kunnen lopen met zijn zwaar gekneusde pink. Zo’n twee weken later gaat het ook al een stuk beter met hem. Al met al lijkt het goed te zijn afgelopen.

Univé Rechtshulp zorgt er voor dat alles geregeld wordt
De kosten voor een andere fiets en een nieuwe broek heeft Univé Rechtshulp voor Jochem verhaald en hij heeft zelfs smartengeld gekregen voor zijn gekneusde pink. Omdat Jochem nog geen 18 jaar is, geldt er nog geen eigen risico op zijn zorgverzekering. Anders had Univé, vanwege de foto’s in het ziekenhuis, ook nog het eigen risico voor de zorgverzekering voor Jannie kunnen verhalen.

Univé Rechtshulp heeft Jochem en Jannie bijgestaan met het verhalen van zijn schade en van het smartengeld kon Jochem op gebak trakteren bij zijn stagebedrijf. Want voor zijn stage is hij geslaagd!

foto Mirjam de Lange

 

 

 

Mirjam de Lange, Univé Rechtshulp