Andere autoverzekering? Wat gebeurt er met uw schadevrije jaren?

U rijdt al jarenlang schadevrij en heeft een mooie no-claimkorting opgebouwd. Maar stel dat u wilt overstappen naar een andere autoverzekeraar. Blijven uw schadevrije jaren dan geldig of staat de teller weer op nul?

Opbouw schadevrije jaren autoverzekering
Voor elk jaar dat u geen schade claimt, krijgt u een schadevrij jaar. Om uw schadevrije jaren en de daarbij behorende premie weer te geven, gebruiken verzekeraars een bonus/malus-ladder. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger u staat op de B/M-ladder. U krijgt dan een hogere no-claimkorting. Maar zodra u een schade claimt, valt u terug op de ladder en gaat uw premie weer omhoog. Hoeveel treden u per schadeclaim teruggaat, verschilt per verzekeraar.

Duidelijkheid over schadevrije jaren
Sinds 1 januari 2014 moeten verzekeraars jaarlijks de werkelijke schadevrije jaren aan de verzekerde opgeven. Zo weet u altijd wat de schadevrije jaren van uw autoverzekering zijn. Uw nieuwe verzekeraar gebruikt dit cijfer bij het berekenen van de premie. Iedere verzekeraar bepaalt op zijn eigen manier hoe hoog de no-claimkorting per trede is en wanneer de maximale korting bereikt is.

Hoe lang is uw no-claim geldig?
Bij veel autoverzekeraars zijn schadevrije jaren maar één jaar geldig. Dat is lastig als u langer dan een jaar geen auto en geen autoverzekering heeft. Als u dan weer wilt gaan rijden, bent u al uw eerder opgebouwde schadevrije jaren kwijt. Bij Univé nemen we tot drie jaar uw schadevrije jaren over, ook van een andere verzekeraar.

 • T Klop

  Leuk zo,n mail betrokken blijven bij Unive.
  Maar………………
  wacht nu al bijna 5 weken op de aanpassing no claim van mijn polis.
  Aangezien de schuldvraag nog niet duidelijk was en dat de polis verlengd werd was de no claim en aantal vrije jaren terug gezet. Daar al diverse keren over gemaild en gebeld . Maar nog steeds niet aangepast. Dit kan en moet sneller kunnen Unive
  Morgen nog maar een keer naar het kantoor in Gorinchem.

  • webteamunive

   Beste meneer Klop,

   Ik kan u mededelen dat uw schade vrije jaren zijn hersteld. U ontvangt hierover nog een schriftelijke bevestiging.

   Met vriendelijke groet,

   Univé Webteam ^JV

 • N van der Sman

  Niet netjes, mijn vriend heeft 7 schadevrije jaren opgebouwd en die zijn jullie op de 1 of andere manier kwijt?? hij zit al die jaren al bij jullie!

  • webteamunive

   Beste mevrouw van der Sman,

   Vervelend om te horen en wat u vertelt is natuurlijk niet de bedoeling.
   Ik zoek dit graag voor u uit.
   Zou u uw postcode, huisnummer en tel. willen sturen naar Webteam@unive.nl?

   Alvast bedankt!

   Met vriendelijke groet,

   Univé Webteam ^JV