Blikschade mobiel melden

Als u in het verkeer schade oploopt met uw auto, hoeft u niet naar het papieren schadeformulier in uw dashboardkastje te grijpen. Met uw mobiele telefoon bent u in 10 minuten klaar met het melden van blikschade.

Via Mobielschademelden.nl  kunt u blikschade na een ongeval melden via een smartphone. Dat gaat heel snel: een mobiele melding kan in tien minuten klaar zijn. U hoeft veel minder informatie in te voeren dan op het Europese schadeaangifteformulier. De plaats en toedracht van het ongeluk zijn via GPS-plaatsbepaling vast te stellen en de voertuig- en verzekeringsgegevens worden automatisch opgehaald. En de foto’s van de blikschade kunt u direct bij de melding toevoegen.

Beide bestuurders
Ook de schadeafwikkeling gaat met een online schademelding sneller omdat verzekeraars niet meer hoeven te wachten op ondertekende papieren van beide bestuurders. U kunt met de app zowel eenzijdige en tweezijdige schades melden. Voorwaarde is dat een van de twee automobilisten die bij de aanrijding betrokken zijn, beschikt over een smartphone. De andere partij moet ten minste een mobiele telefoon hebben. Heeft u een aanrijding met een buitenlands voertuig of is er sprake van gewonden, dan kunt u de app niet gebruiken.

De applicatie is gratis te downloaden in de App Store en Google Play.