Hoe verzekert u de tweede auto?

Een tweede auto in het gezin is vaak een uitkomst. Maar voor die auto heeft u wel een autoverzekering nodig. Wist u dat u vaak korting op de premie kunt krijgen als u beide auto’s bij dezelfde autoverzekeraar onderbrengt?

Tweede auto goedkoper verzekeren
Als u voor het eerst een tweede (gezins)auto aanschaft, heeft u daar nog geen schadevrije jaren voor opgebouwd. U krijgt daarom geen korting op de premie voor schadevrij rijden (no-claimkorting). Maar veel autoverzekeraars hebben een speciale regeling voor de tweede auto. U krijgt dan voor de tweede autoverzekering een korting die gelijk is aan de no-claimkorting van de eerste autoverzekering.

Let op: alleen de korting op de premie is voor beide auto’s gelijk. De opbouw van het aantal schadevrije jaren wordt per auto apart bijgehouden.

Voorwaarden regeling tweede auto
De verzekeraars die een tweede auto regeling hebben, hanteren elk hun eigen voorwaarden. Zo willen veel verzekeraars dat beide autoverzekeringen bij hen zijn ondergebracht. En voor de bestuurder van de tweede auto geldt vaak een minimum leeftijd. Ook is de regeling meestal alleen voor partners; inwonende kinderen zijn dan uitgesloten. Verder kan een te hoge waarde van de tweede auto een belemmering zijn. Ten slotte kan het zijn dat u niet voor een tweede autoregeling in aanmerking komt, als u de afgelopen tijd schades heeft gehad die van invloed zijn op de schadevrije jaren.

Ook Univé heeft een tweede autoregeling.  U komt hiervoor in aanmerking als u uw eerste auto ook bij Univé heeft verzekerd. ​En uw tweede auto wordt bestuurd door u of uw partner.

Autoverzekering op maat bij Univé
Als u uw eerste én uw tweede auto bij Univé verzekert, kunt u met onze Autoverzekering op maat voordelig uit zijn. Er zijn namelijk verschillende kortingen mogelijk. De totale korting voor de tweede gezinsauto kan daardoor zelfs oplopen tot 80%. Wij bekijken per situatie voor welke kortingen u in aanmerking komt.
• Startkorting van 50%
• Korting op basis van het aantal schadevrije jaren
• Extra korting voor de tweede gezinsauto

Sluit u meerdere schadeverzekeringen af bij Univé, dan krijgt u bovendien tot 10% pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting.

Berekening maken voor tweede autoverzekering
Als u een offerte aanvraagt, krijgt u te zien hoe onze Autoverzekering op maat voor u uitpakt als u beide gezinsauto’s bij Univé verzekert. U kunt ook langsgaan bij een Univé-kantoor bij u in de buurt voor een advies op maat.