Slipcursus kan levens redden

Een glad wegdek, sneeuw en ijzel, plotseling moeten stoppen of uitwijken. Het zijn verkeerssituaties waar u niet aan gewend bent en die speciale vaardigheden vragen. Die speciale vaardigheden kunt u leren op een slipcursus.

Niet altijd is de eerste impuls de juiste manier om te reageren in een onverwachte verkeerssituatie. Dat wordt al snel duidelijk als u een slipcursus volgt. Maar hoe houd je je hoofd koel en blijf je paniek de baas? Door te weten wat u van uw auto kunt verwachten en wat het gevolg is van uw handelen. Niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk. Vandaar dat u tijdens de slipcursus veel zelf achter het stuur zit.

Grip op uw auto dankzij slipcursus
Op een slipcursus leert u om te gaan met gevaarlijke situaties, maar maakt u zich ook (weer) bewust van een verantwoorde rijstijl waarmee u risico’s voorkomt. U leert onder andere:

• Beter te reageren in een onverwachte situatie.
• Technieken om de auto onder controle te houden.
• Beter voorbereid de weg op te gaan.

Er zijn ook uitgebreidere trainingen waarbij u bijvoorbeeld leert wat u moet doen als de auto te water raakt. Hoe veiliger u rijdt, hoe kleiner de risico’s op een ongeval.

Ultimate Driving Test van Trials
Jongeren tot 28 jaar die met goed gevolg bij Trials een Ultimate Driving Test doen, kunnen hun certificaat laten zien bij een Univé-kantoor. Zij krijgen dan twee treden korting op een Univé autoverzekering. Dat kan tot ongeveer 25% premiekorting per jaar opleveren.