Vroegboeker, denk aan de annuleringsverzekering

Januari, februari en maart zijn voor vroegboekers de maanden bij uitstek om de zomervakantie vast te leggen. Als u nu uw zomervakantie boekt, kunt u namelijk veel geld besparen. Maar vroeg boeken heeft ook een risico. Het duurt nog maanden voor de datum van vertrek.  Wat als u in die periode bijvoorbeeld ernstig ziek wordt en de reis moet annuleren?

Reis annuleren
Er kunnen zich altijd onvoorziene omstandigheden voordoen waardoor u uw reis moet annuleren. U kunt ziek worden bijvoorbeeld. Uw vader overlijdt of de vriendin bij wie u in het buitenland zou verblijven wordt plotseling in het ziekenhuis opgenomen. Maar ook een echtscheiding, ontslag of een nieuwe baan kunnen redenen zijn om van de geboekte reis af te zien. Een annuleringsverzekering biedt in dat geval uitkomst. U krijgt dan de kosten van een annulering vergoed als uw reis onverwacht niet door kan gaan. Ook bij vertrekvertraging of als u uw reis onverwachts moet afbreken, kunt u rekenen op een vergoeding.

Binnen 7 dagen een annuleringsverzekering afsluiten
Heeft u al een vakantie geboekt? Sluit dan naast een reisverzekering direct een annuleringsverzekering af. Uw vakantie is dan meteen verzekerd. Gaat u al binnen een maand op vakantie? Dan is de annuleringsverzekering alleen geldig als deze binnen 7 dagen na het boeken van uw reis én voorafgaand aan uw reis heeft afgesloten.

  • T Klop

    ??? Waar is de reactie gebleven die ik geplaatst had