Welke reisverzekering kiest u?

Is een reisverzekering beslist nodig als u op vakantie gaat? De meeste Nederlanders vinden van wel. Maar wat doet zo´n reisverzekering nu precies voor u? En wat is handiger: een kortlopende of een doorlopende reisverzekering?

Gestolen bagage en medische kosten
Als u vakantieplannen maakt, fantaseert u niet over een ziekenhuisopname of gestolen bagage. Maar helaas, er kan altijd iets mis gaan op reis. Die vakantierisico´s kunt u prima afdekken met een reisverzekering. Uw bagage bijvoorbeeld is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadigingen. Bij een aantal verzekeraars kunt u naast een standaard bagagedekking ook kiezen om deze te verhogen.

Alarmcentrale: hulp in noodsituaties
Maar niet alleen voor uw bagage is de reisverzekering van belang. Stel u wordt aangereden in een land waarvan u de taal niet spreekt. Hoe fijn is het dan dat er een Alarmcentrale voor u klaar staat die van alles voor u regelt? Moet u door ziekte of een ongeluk langer op uw vakantiebestemming blijven? Dan worden de extra reis- en verblijfkosten vergoed.

Medische kosten: zorgverzekering of reisverzekering?
Medische kosten in het buitenland zijn weliswaar verzekerd via de basiszorgverzekering, maar die vergoedt nooit meer dan het Nederlandse tarief. Zijn de medische kosten hoger, dan betaalt u het verschil zelf. Ook geldt voor deze kosten uw verplichte eigen risico. Een verblijf in een buitenlands ziekenhuis kan dus duur uitpakken. Maar niet als u medische kosten op de reisverzekering zijn afgedekt.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?
U sluit misschien voor elke vakantie opnieuw een reisverzekering af. Maar als u vaker op reis gaat, kan het zijn dat u voordeliger uit bent met een doorlopende reisverzekering. De handige reisverzekering keuzehulp van Univé helpt u bij het kiezen van de juiste verzekering. In een paar stappen geeft u aan welke dekkingen u nodig heeft en hoeveel dagen u op reis gaat. En u ziet direct of u beter een doorlopende of kortlopende reisverzekering kunt afsluiten.

Reisverzekering voordeliger bij verzekeraar
Als u een reis boekt, wordt u vaak ook direct een reisverzekering aangeboden. Maar let op! Vaak is de reisverzekering bij een reisorganisatie duurder dan wanneer u deze rechtstreeks afsluit bij een reisverzekeraar. Als u langsgaat bij het Univé-kantoor bij u in de buurt, kunt u bovendien advies krijgen over de dekking die het beste bij uw persoonlijke situatie past.

Bepaal zelf dekking van de reisverzekering
Bij Unive bepaalt u in grote mate zelf hoe uw reisverzekering eruitziet. Standaard bent u verzekerd voor hulp, vervoer en bagage tijdens uw vakanties in Europa. Daarnaast kunt u kiezen voor aanvullende dekkingen zoals medische kosten, een annuleringsverzekering, ongevallendekking, Pechhulp Motorrijtuigen of een wereldwijde dekking.