Maak het inbrekers niet te makkelijk

Het ministerie van Veiligheid en Justitie is de campagne ‘Maak het inbrekers niet te makkelijk’ gestart om mensen te laten weten hoe ze de kans op inbraak  kunnen verkleinen.

Het aantal woninginbraken is volgens minister Opstelten aan het dalen, maar kan nog verder omlaag. Bij een kwart van de inbraken komen inbrekers binnen door middel van ‘flipperen’ met een bankpas, hengelen via brievenbus of kattenluik en insluiping. Als bewoners hun deuren op slot draaien, zouden deze methodes niet succesvol zijn. Andere preventieve maatregelen kunnen het aantal inbraken verder doen dalen.

Deur op slot
Tips van de Landelijk Coördinator Woninginbraken van de Nationale Politie: ‘Gebruik de sloten die je hebt, ook als je maar even weg bent. Vergeet niet om de schuur in de achtertuin op slot te doen. Daar staan vaak de hulpmiddelen om binnen te komen, zoals een ladder of vuilnisbakken.’

Inbraken in uw buurt
Op de website www.maakhetzeniettemakkelijk.nl vindt u meer tips om een  inbraak te voorkomen. Ook kunt u daar lezen hoe vaak in de afgelopen periode is ingebroken in uw omgeving.