Gebruikt u apps of bezoekt u vaak internetpagina’s die over gezondheid gaan?

Dit vinden onze leden:

Deel de tussenstand met je vrienden en familie!

  • Facebook
  • GooglePlus
  • Twitter

De expert

Bart Brandenburg

Arts

Er zijn steeds meer zorgapps op de markt. Daarmee kunnen mensen zelf aan de slag met hun gezondheid. In de geestelijke gezondheidszorg was online hulp al langer populair, omdat mensen er anoniem kunnen blijven. Dat kan bij taboeonderwerpen een voordeel zijn.

Voor gebruikers is het soms lastig in te schatten welke app goed en betrouwbaar is en welke niet. Als u een app downloadt, kunt u op een aantal dingen letten:
· Door wie wordt de app aangeboden?
· De algemene voorwaarden.
· Waar worden de gegevens opgeslagen?
· De reviews van andere gebruikers.
· Het aantal keer dat de app is gedownload.

De digitale zorggids is een website waar gebruikers van gezondheidsapp hun ervaringen delen. Ook de website van smarthealth is een goede bron voor informatie over de nieuwste gadgets.

Enkele tips voor zorgapps:
· Mijn Eetmeter van het Voedingscentrum. U houdt met deze app een eetdagboek bij. Zo ziet u direct of u genoeg vitamines, mineralen en energie binnenkrijgt.
· Moet ik naar de dokter? Voor wie twijfelt of hij de huisarts moet raadplegen.
· Thuisarts. Met informatie van de huisarts over gezondheid en ziekte.
· De EHBO App van het Rode Kruis. Altijd informatie over Eerste Hulp bij de hand.
· Strava GPS running & cycling. Deze app houdt uw hardloopsessies en ritten bij via GPS en zo kunt u uw prestaties vergelijken met vrienden.

De komende jaren zullen er steeds meer apps bijkomen. In toenemende mate zullen artsen en andere zorgaanbieders en hun klanten hiervan gemak gaan ondervinden. Niet verkeerd dus, om er vast wat ervaring mee op te doen!

Univé heeft zich ingespannen om bestaande auteursrechten te achterhalen en niet in strijd met bestaande auteursrechten te handelen bij het vertonen van videofragmenten en GIF’s. Hebt u vragen of opmerkingen hierover dan kunt u binnen 30 dagen contact opnemen via het volgende mailadres: campagne@unive.nl.

Deel deze handige informatie met je vrienden en familie!

  • Facebook
  • GooglePlus
  • Twitter