Univé en thuiszorgorganisatie slaan handen ineen

De maatschappij verandert. De overheid trekt zich terug en burgers moeten steeds meer zelf regelen. Ook – of misschien wel juist – op het gebied van zorg en welzijn. Mensen worden geacht langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Met hulp van hun eigen omgeving. De buurvrouw die een boodschap doet of een familielid die met de administratie helpt; we zien het aantal mantelzorgers en vrijwilligers al naar ruim 4 miljoen in 2014 stijgen.

Maar wat als u niet op uw omgeving kunt terugvallen? Of als u specifieke hulp nodig heeft, die u niet door uw vrienden of kennissen kunt of wilt laten doen?

Dan kunt u zich bij een thuiszorgorganisatie aansluiten. Zij nemen op veel gebieden uw zorg uit handen. Dit varieert van het aanbieden van cursussen op zorg- en welzijnsgebied tot verpleging bij u thuis. Ook kunt u gratis loophulpmiddelen lenen, bijvoorbeeld na een knieoperatie.

Veel thuiszorgorganisatie hebben ook een voordeelpas. Hiermee profiteert u van vele kortingen op diensten aan huis, cursussen, zwembaden, sportscholen, winkels en nog vele andere diensten.

Univé maakt zich ook sterk voor een zorgzame samenleving. Persoonlijk en dichtbij. En met duidelijke informatie, zodat mensen zelf hun eigen keuzes kunnen maken. Univé en een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben de handen ineen geslagen. Hier is de Univé Thuiszorg polis uit voortgekomen. Een collectieve zorgverzekering voor thuiszorgleden met veel extra’s. Niet alleen wordt er 10% korting op de zorgpremie gegeven, het budget voor beweegzorg (o.a. fysiotherapie) in de Extra Zorgpolissen is maar liefst € 1.000,- per jaar én u krijgt de kosten van uw thuiszorg lidmaatschap tot € 25,- vergoed vanuit de aanvullende verzekering (met uitzondering van de tandartsverzekeringen). Dan bent u dus eigenlijk gratis lid!

Benieuwd of uw thuiszorgorganisatie ook de Univé Thuiszorg polis aanbiedt? Kijk op www.unive.nl/thuiszorg voor alle deelnemende verenigingen.